Beleef de magie tijdens AFAS Kasteelloop de Haar

8-2-2024

Heb je jouw agenda bij de hand? Zaterdag 22 en zondag 23 juni zijn de dagen waarop het mooiste tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland weer losbarst: de Kastelentour, de Kasteelwandeling de Haar en de AFAS Kasteelloop de Haar. Je kunt je nu inschrijven voor AFAS Kasteelloop de Haar en de Kastelentour. De inschrijving voor Kasteelwandeling de Haar opent binnenkort. 

Lees meer
Beleef de magie tijdens AFAS Kasteelloop de Haar

Blik terug op de AFAS SB+ De Halve van de Haar met de aftermovie

30-6-2023

Zondag 25 juni stond in het teken van hardlopen tijdens de AFAS SB+ De Halve van De Haar. Het kasteelpark van Kasteel De Haar was wederom het decor voor de start en finish. Het eerste startschot van de dag werd gegeven voor de deelnemers van de Prinsen en Prinsessenloop. Later in de ochtend mochten de deelnemers van De Vijf van De Haar en de Tien van De Haar van start. Blik terug op het laatste onderdeel van het sportieve weekend bij Kasteel De Haar met de officiële aftermovie van de AFAS SB+ De Halve van De Haar.

 

Lees meer
Aftermovie AFAS SB+ De Halve van De Haar

Warme ochtend voor deelnemers aan de AFAS SB+ De Halve van De Haar

25-6-2023

De AFAS SB+ De Halve van De Haar op zondag 25 juni was het laatste onderdeel in het sportieve weekend bij Kasteel De Haar. Na de wandeltocht en toertocht op de fiets van de zaterdag, stond de zondagochtend in het teken van hardlopen. Vanwege de hoge temperaturen een ingekort programma met een Prinsen en Prinsessenloop voor de kinderen, voor de volwassenen twee afstanden. De deelnemers van de halve marathon konden van start op De Tien van De Haar en liepen 10,55km.

 

 

Lees meer
sfeerverslag 2023

Update 23 juni - aangepast programma AFAS SB+ De Halve van De Haar

22-6-2023

Aanstaande zondag worden er al vroeg in de ochtend hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en veilige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de AFAS SB+ De Halve van De Haar genoodzaakt de halve marathon te schrappen. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en de Gemeente Utrecht.
 
De deelnemers van de halve marathon, zullen van start gaan op de 10 KM. Als deelnemer op de halve marathon heb je hier per mail meer informatie over ontvangen.

Het uitgangspunt van de organisatie is dat iedereen op de zondag op een verantwoorde en plezierige manier kan hardlopen in dit sportieve weekend. Om dat mogelijk te maken is de organisatie genoodzaakt om het programma voor de zondag aan te passen. De Kasteelwandeling en Kastelentour gaan door zoals gepland. 

Aangepast programma 

Het programma van de AFAS SB+ De Halve van De Haar ziet er op zondag nu als volgt uit:  

  • 08.00 uur - Opening uitgifte startnummers en tassenafgifte 
  • 09.00 uur - Start Prinsen en Prinsessenloop 1,5KM (inclusief deelnemers Ridders en Jonkvrouwenloop) 
  • 09.15 uur - Start De Vijf van De Haar  
  • 09.30 uur - Start De Tien van De Haar  (inclusief deelnemers halve marathon) 

Lees meer
Update aangepast programma

Hardlopen met warm weer? Lees hier de tips!

21-6-2023

Het is heerlijk om met een zonnetje buiten hard te lopen, maar het is dan extra belangrijk goed naar jouw lichaam te luisteren. In dit artikel lees je alle tips om je goed voor te bereiden op hardlopen met warm weer. 

Lees meer
Hardlopen met warm weer? Lees hier de tips!

Jeugdlopen AFAS SB+ De Halve van De Haar uitverkocht!

21-6-2023

Alle startbewijzen voor de jeugdlopen bij de AFAS SB+ De Halve van De Haar zijn uitverkocht. Dit betekent dat kinderen zich niet meer kunnen inschrijven voor de Prinsen en Prinsessenloop 1,5 KM.

Vanwege de warmte was de Ridders en Jonkvrouwenloop al samengevoegd met de Prinsen en Prinsessenloop, waardoor alle kinderen 1,5 KM afleggen op zondag 25 juni. Op dit moment is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze jeugdloop.

Lees meer
jeugdlopen uitverkocht

Weersverwachting voor komend weekend

21-6-2023
Update 23 juni

Het weerbericht voor aankomend weekend.
 
Zaterdag wordt het een warme, zonnige dag voor de wandelaars en fietsers. Het blijft de hele dag droog en de maximumtemperatuur bereikt 25 graden. De gevoelstemperatuur zal rond de 27 graden liggen. Drink voldoende en neem de tijd om rustig je tocht te voltooien.
 
Ook op zondagochtend is het al warm: 23 graden om 9.00 uur met een temperatuur van 26 graden om 12.00 uur. Omdat het vrijwel windstil is, voelt het aan als 29 graden. In de middag loopt de temperatuur verder op naar maximaal 30 graden (gevoelstemperatuur 32 graden). Er zullen enkele stapelwolken zijn en het blijft droog. Vanwege de hoge temperatuur raden we alle hardlopers aan om onze tips te lezen over verantwoord lopen in warm weer. Je vindt het artikel hier.

Lees meer
weersvoorspelling 2023

AFAS SB+ nieuwe titelsponsor voor Kasteelloop De Halve van De Haar

11-5-2023

De Kasteelloop De Halve van De Haar kan dit jaar rekenen op AFAS SB+ als nieuwe titelsponsor voor het mooie tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland. De samenwerking wordt aangegaan voor 2023, 2024 en 2025. AFAS SB+ De Halve van de Haar, op 24 en 25 juni, belooft een uniek sportweekend te worden, waarbij er dit jaar een nieuw onderdeel wordt toegevoegd: de fietstocht de Kastelentour.

Lees meer
AFAS SB+ nieuwe titelsponsor voor Kasteelloop De Halve van De Haar