Om 09.30 uur werd het startschot voor de AFAS 21,1 km en de 10,55 km gegeven door Jonas, de mascotte van hoofdsponsor AFAS. De route langs de Haarrijnseplas en richting het Bosje van Goes bracht hen uiteindelijk weer bij het landgoed van Kasteel de Haar. Hier liepen de deelnemers langs Kasteel de Haar, door de kasteeltuinen en langs de Kruisvijver. Deelnemers van de 10,55 km kwamen na 1 ronde over het parcours over de finish waar deelnemers van de AFAS 21,1 km het parcours nog eens mochten bewonderen.

De 5 km mocht als laatste van start. De route langs Geertje’s Hoeve, Wielrevelt Haarzuilens en Kasteel de Haar was weer prachtig! Met zicht op het kasteel werd er gefinisht. Natuurlijk ontving iedereen een welverdiende medaille, waarmee direct vele foto’s gemaakt konden worden met het kasteel op de achtergrond. Ook kon de energie weer aangevuld worden met Powerade en een reep van FULFIL. Om even af te koelen stond de ijskraam al klaar bij het horecaplein, waar er voldoende schaduw te vinden was op deze warme dag.

Benieuwd naar de foto’s van het evenement? Deze zijn te vinden in ons Facebook-album. Het album zal deze week verder worden aangevuld.