Kasteelwandeling De Haar
Op zaterdag 24 juni staat de Kasteelwandeling van De Haar op het programma. Dit is een unieke wandeltocht waarbij de wandelaars kunnen genieten van het park, de kasteeltuinen en de prachtige natuur in de omgeving van Kasteel De Haar. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent een beleving voor jong en oud. Er kan gekozen worden voor een route van 13 km of 20 km. Met de start en finish in de kasteeltuinen wordt dit een wandeling die de deelnemers niet snel zullen vergeten.

Nieuw: De Kastelentour
Nieuw dit jaar is de Kastelentour! Deze fietstocht is er voor iedereen die de omgeving van Kasteel De Haar wil ontdekken op de fiets. De routes van 65km, 100km en 140km leiden de deelnemers langs de mooiste kastelen en forten in het groene hart. Onderweg vind je diverse verzorgingsposten. De route van 65km is daarnaast ook zeer geschikt om met de e-bike te voltooien.


Programma
Het programma van de Kasteelloop De Halve van De Haar ziet er als volgt uit:

Zaterdag 24 juni
9.00 uur: Kastelentour 140km
9.20 uur: Kastelentour 100km
9.40 uur: Kastelentour 65km
10.00 uur: Kasteelwandeling 20km
10.30 uur: Kasteelwandeling 13km

Zondag 25 juni
11.00 uur: Prinsen en Prinsessenloop 1,5 km
11.15 uur: Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 km
11.30 uur: De Vijf van De Haar
12.00 uur: De Tien van De Haar
13.15 uur: De Halve van De Haar


Kasteel De Haar
Kasteel De Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel De Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met de Kasteelloop De Halve van De Haar worden het bijzondere kasteel, het prachtige park en de natuurrijke omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.


Goede doel
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht is deze editie het goede doel van De Halve van De Haar. Op jaarbasis zijn er ongeveer 7000 kinderen die na een operatie of onderzoek wakker worden in de recovery (uitslaapkamer). Om deze kinderen een positieve herinnering te geven aan de tijd dat ze op deze afdeling verblijven, geeft het ziekenhuis de kinderen een pluche dromedaris. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een donatie doen waardoor het Wilhelmina Kinderziekenhuis ieder kind kan voorzien van deze knuffel.


Inschrijven
Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk.